דיסלקציה (קרויה גם דיסלקסיה) היא לקות הלמידה השכיחה ביותר מבין לקויות הלמידה. לקות למידה זו מפריעה להליכים הקוגניטיביים של האנשים הלוקים בה וכתוצאה מכך הם מתקשים לבצע פעולות פשוטות, בעיקר קריאה. הדיסלקציה פוגעת באנשים ברמות שונות של חומרה והיא נפוצה יותר בקרב גברים מאשר נשים.
בדומה לשאר לקויות הלמידה, דיסלקציה גם כן היא מצב שבו אדם (בכל גיל) מתקשה לבצע פעולות פשוטות לנשים בגילו, אך לא מסיבות של חוסר אינטלגנציה. אדם הסובל מדיסלקציה לא יצליח לקרוא באותה קלות כמו אדם אחר בגילו. הקשיים של הדיסלקציה מתגלים לראשונה באופן בולט בכיתה א', כאשר ילדים לומדים לקרוא ולכתוב. עם זאת, בדומה ללקויות אחרות, גם דיסלקציה אינה חולפת עם הזמן ולכן ניתן לראות אנשים בוגרים שמתקשים עם אותם קשיים.
על מנת לזהות סימנים לדיסלקציה בגיל צעיר, כדאי לבדוק אם לילד שלכם עונה על אחד או יותר מהסימנים הבאים.
אבחון דיסלקציה נועד כדי לאמת או לשלול את קיומה של דיסלקציה אצל הנבדק. במקרים בהם יש חשש לדיסלקציה אצל ילד יש לבצע אבחון במכון אבחון מוסמך. אבחון דיסלקציה נעשה באמצעות אבחון דידקטי אשר מתמקד בקשיים מהם סובלים אנשים וילדים עם דיסלקציה. האבחון כולל ראיון, קבלת חומרים, מבחנים (חלקם ממוחשבים) שאורכים כמספר שעות. לאחר תקופת המתנה יעבד המאבחן את המידע שאסף, יפרוס את מסקנותיו בנוגע למצבו של הנבדק וימליץ את המלצותיו להמשך הדרך.
תלמידים הסובלים מדיסלקציה זכאים להקלת והתאמות שונות במבחנים. בין ההקלות: סיוע בהקראת המבחנים, הארכת זמן, מבחן בעל פה ועוד... כל זאת כמובן בהמלצת המאבחן. המוסד החינוכי בו לומד התלמיד יהיה כפוף להמלצות אלו של המאבחן על פי קביעתו של משרד החינוך. הקלות אלו קיימות גם באוניברסיטאות ובמכללות.