תפריט יצירת קשר התקשר

מכון לאבחון פסיכודידקטי

במידה ומתעוררים קשיים בלימודים המושפעים מגורמים רגשיים ניתן לבצע אבחון. אבחון פסיכודידקטי הינו אבחון המאפשר זיהוי של לקויות למידה וגורמים רגשיים העשויים להפריע ללמידה תקנית. לאחר ניתוח התוצאות על ידי מאבחן מקצועי ניתן להמליץ על תוכנית מתאימה אשר תביא לשיפור בתוצאות במסגרת התפקוד. 

מה כולל אבחון פסיכודידקטי

אבחון מסוג זה כולל אבחון פסיכולוגי וכן אבחון דידקטי מתוך הבנה כי יש קשר בין תפקוד נפשי ובין תפקוד לימודי.  תפקוד לקוי במסגרת הלימודים עשוי להוביל לשינויים מבחינה רגשית כמו למשל הפגנת חוסר בטחון או חרדה העשויה להוביל לתוצאות לא טובות בלימודים.  במידה וילד חש חרדה או מצוקה הוא יהיה פחות מורכז בלימודים.

 עם זאת, גם ממצא של ליקוי למידה עשוי להוביל לבעיה רגשית- כאשר בני הכיתה כותבים באופן שוטף והילד מגלה בעיות, הדבר עשוי להעיב על התחושות שלו.  מטרת האבחון היא לבחון את הפן הלימודי והרגשי וכך ניתן להגיע למסקנה רחבה יותר באשר למציאת דרך טיפול מתאימה אשר תוביל לשינוי בהתנהגות של הילד וחזרה למציאות חיים ללא בעיות וחששות אשר עשויות להשפיע על התפקוד שלו.  

מתי להגיע אל האבחון

קיימים לא מעט גורמים במסגרתם הורים מחליטים לפנות לביצוע אבחון. לעיתים תהיה זו תחושה מצד ההורים או מצד גורם חינוכי סביב תפקוד בבית הספר או בחברת ילדים אחרים. עם זאת, במידה ויש חשש כי הצד הרגשי משפיע על הלימודים, הרי אבחון עשוי לתת לכך את התשובה המקיפה ביותר.  נוסף על כך אבחון מספק גם התאמה מדוייקת עובר הנבדק ולא רק נותן מידע על לקויות למידה שונות. האבחון מתחיל באיסוף מידע על הנבדק מצד גורמים שונים החל מההורים ועד הצוות המקצועי בבית הספר.

לאחר קבלת התמונה הראשונית מתחילים בסדרת מבחנים אשר כוללות מטלות שונות ,כאשר מטרת המבחנים היא לבחון את צורת החשיבה של הילד.  המבחנים השונים קובעים את התכנים והמטלות אשר יבוצעו על ידי הילדים בסיומם.

מה מתרחש במסגרת מכון אבחון

פגישה עם מאבחנת דידקטית: במסגרת ההגעה אל מכון אבחון תתרחש פגישה עם מאבחנת דידקטית אשר הינה אשת מקצוע המומחית ללקויות למידה. היא עובדת עם מורים במשרד החינוך ויהיה ביכולתה להמליץ על הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הקשיים אשר אותרו במסגרת האבחון.

 פגישה עם פסיכולוגית : במסגרת הפגישה מתבצע ראיון קליני בו הילד חולק את התחושות שלו לגבי נושאים רלוונטים בחייו.  יש להדגיש כי מהלך הראיון אינו זהה אלא שונה מילד לילד ותואם את תפיסת העולם שלו  ולכן קיימת חשיבות רבה להגיע אל מכון מקצועי.

 פגישת סיכום: בסיומו של האבחון הפסיכודידקטי, תערך פגישת סיכום במסגרתה המאבחנת תסכם עם ההורים את תוצאות האבחון תוך הסבר מפורט על נקודת החוזק ונתינת המלצות שונות.

ווצאפ